Shaving Mistakes You Never Knew You Were Making


Планирай да носим къси поли или тези хубави рокли, ни кара да вземем нашите бръснещи комплекти, за да премахнем всички нежелани коси от нашите крака или ръце. Е, изглежда толкова лесно, нали? Просто нанесете крем за бръснене върху кожата си, пускате бръснача на краката си и изплакнете косата.

 Глупави грешки, които никога не сте знаели, че сте правили

Shutterstock

Но за съжаление не е лесно да правите нещо особено когато бързате. Доколкото знаем, ние трябва да вървим бавно и стабилно, докато го правим, обикновено свършваме случайно да хвърлим крака си срещу мивката в нашата тоалетна. Ние се насочваме към сапуна вместо крем за бръснене и започваме да бръснем с най-бързи темпове. Разбира се, ние го направихме бързо и си осигурихме още три минути, за да получим крилата си очна линия, но също така си направихме разфасовки, бръснещи изгаряния, врастнали косми и вероятно пропуснахме и някои петна.

тук е, че бръсненето е нещо, което трябва да се направи с най-голяма грижа. Това е нашата кожа, в края на краищата, най-чувствителната част от нашето тяло. Грижата за кожата ни е изцяло наша отговорност и ако не ви се струва голяма работа точно сега, ще видите съжаление, че в дългосрочен план не се забелязвате кожата си (доверете ни се).

Ето списък на всички грешки при бръсненето, които смятате, че никога не сте правили, но трябва да спрете точно сега:

1. Използване на неправилни бръсначи

 1. Използване на грешните бръсначи

Shutterstock

Знаем, че бръсначите са скъпи и заменят остриетата с всяка употреба е друго нещо, което трябва да се грижим. И повечето от нас се обръщат към бръснач по време на извънредни ситуации. Но нека ви кажем, че използването на бръснач на човек е абсолютно не. Мъжете и жените имат различни видове коса, имаме предвид, че дебелината варира; следователно, дори бръсначите са проектирани по този начин ( 1 ). Винаги се уверете, че имате стол бръсначи, предназначени за жени у дома, те не са сурови на кожата ни.

2. Не използвайте крем или гел за бръснене

 2. Не използвайте крем или гел за бръснене

Shutterstock

Има причина, поради която крем или гелове за бръснене съществуват – те защитават кожата от всяко дразнене, което може да бъде причинено при бръснене. Независимо от това, колко интензивен е спешният случай, не прибягвайте до използването на сапун или дори още по-зле и бръснете сухо. Винаги държите гел за бръснене у дома, той ще ви помогне да се обръсне по-добре и да поддържате гладката си кожа. Освен това, кремовете за бръснене имат съставки, които позволяват гладко бръснене без бръснач. Ако някога сте изчерпали, помислете за използването на кокосово масло или зехтин (можете да го използвате и през цялото време).

3. Не почиствайте преди да бръснете

 3. Не почиствайте, преди да бръснете

Shutterstock

Просто помислете за това, ще използвате остър бръснач върху кожата си и определено ще искате повърхността на кожата ви да бъде чиста и гладка. Основната първа стъпка, когато се обръсне, е да почистите кожата си с малко сапун или тяло и да я подготвите. Можете също така да помислите да стоите под приятен топъл душ, намокрянето на кожата ще направи косата ти мека и топъл душ ще отвори козината на косата, което ще ви улесни при плъзгането на бръснача и бръсненето

4. Неспазване на рутинна процедура след раждане

 4.

Shutterstock

Какво правиш, след като си бръснеш ръцете и краката? Предполагаме, че просто носите панталоните си заедно със съответния връх и излизате от вратата. Но ето какво трябва да правиш според нас – веднага измий краката си. След това нанесете върху кожата си лосион за тяло или масло от тялото или подходящо масло от тялото; тя ще поддържа кожата ви гладка и овлажнена и ще държи всякакво раздразнение.

5. Не ексфолиращо

 5. Не ексфолиращо

Shutterstock

Ако съществува рутинна процедура след бръснене, тогава е очевидно, че съществува и рутинна процедура преди бръснене. Ексфолирайте! Правете това всеки път, преди да стигнете до бръснача и започнете да го бръснете. Ексфолиацията помага за отстраняването на всички мъртви кожни клетки и помага на бръснача да се плъзне гладко през кожата ( 2 ). Смята се, че ексфолирането също помага да се предотврати всяко състояние на врастна коса. Малките подутини по кожата са равномерни гладки бръснене. Така че, ексфолирайте и започнете да триете

6. Натискаш твърде много

 6. Вие сте натискане твърде трудно

Shutterstock

Ако живеете под идеята, че натискане на бръснара усилено срещу кожата ще премахне цялата коса, грешите, приятелю! Това няма да направи бръсненето прецизно. Всъщност, натискането твърде трудно може да доведе до много болка, тъй като причинява тежки изгаряния на бръснач, дразнене, удари и разфасовки. Ако някога почувствате, че трябва да натискате усилено, за да получите чиста бръснене, вероятно е време да промените бръснач или самото бръснач

 Грешки при бръснене, които никога не сте знаели, че сте правили

Shutterstock

] Сега знаете как да бъдете внимателни по време на бръснене. Кои от тези грешки сте направили? Забравили ли сме да споменем нещо? Стикера Готварските грешки, които никога не знаехте, че сте били

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *